top of page

Onze visie

CatsAndColours is een kleine, knusse, kleurrijke, huiselijke en creatieve cattery te Leuven, met twee prachtige bicolor blauw witte fokpoezen; 'oma Roomie' en haar dochter 'mama Arlette'.

Deze twee lieverds hebben ons tot nog toe telkens één nestje per jaar geschonken. We hebben het bewust bij één dekking per poes per jaar gehouden, om onze moederpoezen niet te overbelasten.

 

Wij dragen aldus het welzijn, de gezondheid en de socialisatie van onze lieve katten en kittens hoog in het vaandel. Daarom hechten wij ook veel belang aan de warme thuis waarin de kittens terechtkomen.

Indien er interesse is in een kitten vragen wij om je/jullie al eens even voor te stellen. Geen nood, we verwachten geen bibliografisch epistel :). Leuk om lezen is wat basisinformatie zoals jullie naam/namen, woonplaats, motivatie tot het nemen van een (extra) kitten, eventueel wat informatie over de job, jullie passie(s) of hobby('s) en hoe jullie CatsAndColours gevonden hebben.

Op die manier leer ik jullie alvast een beetje kennen.

Op een bericht waar louter naar de prijs wordt gevraagd zullen wij niet reageren.

Na deze eerste fijne contactname, vraag ik meestal om eens te videocallen. Waarna we elkaar eens in persoon kunnen ontmoeten.

We reserveren geen kitten voor er een eerste bezoek, van zodra de kittens de leeftijd van 4 à 5 weken hebben bereikt, heeft plaatsgevonden.

Dit met als visie dat het om liefelijke karaktervolle levendige diertjes gaat, die je moet leren kennen en omgekeerd. We hechten veel belang aan de klik die jullie met de katten en kittens kunnen maken.

Het enigste nadeel van een kleine cattery te zijn, is dat we niet steeds schattige snoezel kittens in huis hebben. Wanneer er niet evenveel kittens zijn als enthousiaste nieuwe kandidaat eigenaars, dan vragen wij geduld van jullie. Ook kunnen wij niet steeds garanderen dat je jouw favoriet kitten kan uitkiezen, ondanks we wel zoveel mogelijk rekening proberen houden met de voorkeuren.

We houden alle verkregen informatie bij bv. jouw/jullie namen, het moment van contactname, je/jullie voorkeuren, etc .. op die manier kunnen wij je/jullie op, de ietwat noodgedwongen, wachtlijst zetten en je/jullie op de hoogte houden indien er meer nieuws is over een zwangerschap of nakend nestje.

Het leuke is wel dat van zodra jullie er vanaf het begin van de zwangerschap tot de overdracht bij zijn.

Het hele proces (dracht, bevalling, groei kittens, verhuis,..) kan van nabij gevolgd worden, met de nodige bezoekjes tussendoor.

CatsAndColours is aangesloten bij de vereniging

Felis Belgica.

Elk kitten ontvangt hierdoor bij overdracht zijn/haar stamboom. 

Daarnaast zorgen de Colours ervoor dat ik mijn creativiteit volop kan laten gaan en geven we een kleurrijk, persoonlijk kittenpakket mee bij verhuis.

De moederpoes en dekkater zijn steeds getest op de nodige testen: HCM, FIV, FeLV en PKD. De katten en kittens worden tijdig gevaccineerd, gechipt en ontwormd.

De kittens zullen CatsAndColours gesteriliseerd/gecastreerd vanaf 13 weken verlaten naar hun nieuwe warme thuis.

bottom of page