top of page
Wie is de gekke dame achter de katten?

 

Hallo! Ik ben Herlinde, de "crazycatlady" achter alle pluizige katten en kittens van CatsAndColours.

*

Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik mezelf zie als een liefdevolle kleurrijke kattendame.

Maar laten we eens samen uitzoeken of ik wel een echte gekke kattendame ben.

*

We spotten wel eens met het fenomeen  'de gekke kattendame' of beter gekend 'the crazycatlady'.

De definitie ervan: een eerder eenzaam, alleenstaand vrouwtje, enkel omringd door katten, die waarschijnlijk een brei- of haakhobby heeft.

Ze wordt over het algemeen gezien als introvert, maar als ze spreekt zal ze onvermoeibaar over haar katten praten.

*

Om eerlijk te zijn, het enige dat me scheidt van deze definitie is dat ik niet alleenstaand ben.

Maar ondanks dat geluk was ik daarvoor al omringd door veel katten én tikte ik alle vakjes in eerdere #allthesingleladies levensfasen ook al aan.  

*

De vraag over gekke kattendames is echter:

 'Is het een dame die gek is op katten' of 'Is het een gekke dame met katten' of beide?

*

Hoe dan ook, ik ben eerder al gekke kattendame  genoemd, ik noemde mezelf een crazy catlady en ik droeg dit label altijd met trots.  

*

Maar wie zijn die gekke kattendames nu eigenlijk? Waar verbergen ze zich en wat is mythe en wat werkelijkheid?

*

Ik kan alleen maar voor mezelf spreken in dit geval.

*

Het eerste wat ik met zekerheid kan zeggen is het feit dat ik een miljoen kattenfoto's en video's op mijn telefoon heb staan. Mijn gsm doet voornamelijk nog dienst als camera en/of telefoon, er is bijvoorbeeld geen ruimte meer voor extra applicaties.

Mijn gsm is dus eerder een kluisje geworden voor alle katten- en kittenfoto's. 

En dan tussen de vele foto’s kiezen welke je gaat delen op sociale media, echte levensproblemen :) !

Van zodra ik één kattenfoto toon aan vrienden en familie, volgt er ook automatisch een hele presentatie.

#sorrynotsorry

*

In verband het introverte luik van de definitie zie ik mezelf eerder als een 'extraverte introvert'.

Het topic katten en kittens is één van mijn meest favoriete onderwerpen om over te praten.

Dus het is waar, in mijn perspectief, als een rasechte kattendame, ben ik een waterval van woorden wat betreft mijn katten.

*

Niet zo lang geleden realiseerde ik me dat ik wel erg gelijkende slippers draag zoals de, iet wat bazige, Tom en Jerry huismoeder.

Dus over dat gekke deel gesproken..

*

Om te beginnen lach en praat ik hardop in de nacht, terwijl ik droom. Daarom alleen al ben ik zo dankbaar dat ik de persoon ben die op dat moment onbewust is en deze horror scène niet moet meemaken :D

#sorrybae.

*

Het andere #crazycatlady gedeelte is dat van

 'Ik ben gek op katten'.

Roomie is mijn soulmate vanaf het eerste moment dat ik haar zag, nu lepelt ze met me 's nachts of tijdens de heerlijke #bingewatching momenten.

We hebben een hele hechte band. Roomie heeft een sterke lieve ziel, een hart van goud en een prachtige, pluizige, bicolor blauwe vacht.

Arlette is haar dochter, ze is een rasechte 'vedette', ze weet wat ze wil en vooral wat ze niet wil. Ze is zo mooi en teder en ze paradeert als geen ander met haar fluweel zachte bicolor blauwe vacht.

*

Beiden zijn het bewezen #supermoms en hebben ondertussen al hun eigen nestjes schattige poezels grootgebracht. Hoewel Roomie en Arlette allebei hetzelfde effect op mij hebben, doet Roomie mijn hart het meest smelten en doet Arlette me het meest verbazen. Ze zijn beiden uniek.

Ze inspireren me daarbij om creatief te zijn, om bijvoorbeeld, speelgoed of zachte dekens voor hen te maken.

'Ohow', zal het haak en brei vooroordeel ook waar zijn.. 

*

Ik hou van knutselen, ik ben geen professionele naaister noch ben ik een grafisch ontwerper, maar ik experimenteer graag met veel allerhande materiaal en verschillende projecten.

Zo maak ik onder andere, mijn eigen vaatwas tabletten, zeepjes, letterarmbanden, tekeningen, papier-maché kommen, klei en betonprojecten,..

Ik hou er ook van om mijn handen 'vuil' te maken met recyclingprojecten zoals bv. het maken van nieuw papier uit oude papierstrips of het creëren van een poefje uit lege plastic flessen.

*

Ik vind haken echt fijn, daarom is m’n nieuwste project dekentjes en manden haken voor mijn katten en de kittens, zodat ze zich zo comfortabel mogelijk kunnen leggen waar en wanneer .

Ik woon in een appartement, naast het feit dat er hier altijd leven is huis is met katten, ben ik er op één of andere manier in geslaagd om 80% van het interieur te decoreren in functie van mijn huisdieren. 

Er zijn krabpalen, overal ligt er kattenspeelgoed, kattenmanden, dekens verspreid tussen het doe-het-zelf materiaal en eerdere creaties.

De boekenplanken voor boeken? Nee hoor, een opstapje voor katten om de hoogte in te kunnen. Krabpalen, speelmuizen, lazertoys en belletjes genoeg hier.

*

Iemand die langskwam noemde m’n appartement een kattenparadijs.

Mijn moeder noemt het 'te veel spullen' :).

Dus laten we zeggen dat het allemaal perspectief is.

*

Of ik veel gelijkenissen heb met mijn katten?

Laten we eens kijken.

Ik hou van hoofd/haar massages, ik heb de neiging om wel eens lui te zijn, maar eens ik actief ben, ben ik niet te stoppen, ik heb graag mijn eigen ruimte, als ik bezig ben word ik niet graag gehinderd, net als katten ben ik gevoelig en kleurrijk, ik kan erg stuntelige manoeuvres uithalen, maar ik heb gelukkig ook mijn elegante momenten. Ik kan heel lief en aanhankelijk zijn op mijn eigen tempo.

Net als de Britse Korthaar hou ik ervan om lekker veilig binnen te vertoeven, maar evenzeer hou ik van de geur van gras, bloemen, de natuur en frisse lucht. Bovendien vind ik het zalig om overdag dutjes te kunnen doen en ik hou Garfield gewijs niet van maandag (maar wie wel).

De lente is mijn favoriete seizoen, ik ben bang van de stofzuiger en net als katten ben ik ook lactose-intolerant. Ik hou van lekker eten, maar ik ben niet zo verzot op vis en vlees, aha we hebben een verschil gespot.

*

Qua uiterlijk heb ik grote ovale ogen en net zoals katten hoor ik de kleinste naald naar beneden vallen, ik kan de vieste geur van heinde en ver ruiken en ik heb wel erg snelle reflexen.

Maar nee, ik kom niet altijd op m’n pootjes terecht, letterlijk dan, m’n blauwe plekken zijn vaak goed zichtbaar en niet steeds op één hand te tellen.

*

Verder wel veel gelijkenissen, we kunnen het ‘lady’ gedeelte dus maar gewoon weglaten en het bij ‘crazycat’ houden.

*

Alle gekheid op een stokje. Wat hebben katten toch een heerlijk leven. Zeker als ze hopelijk in een liefdevol gezin terechtkomen <3.

*

Conclusie van dit alles.

Ik denk dat ik een creatief persoon ben met een gek kantje die met veel zekerheid van haar katten houdt .

Dus ik hoop dat ik jullie hiermee wat heb kunnen bijschaven rond de mythen en waarheden van het #crazycatlady bestaan.

*

De belangrijkste boodschap die ik wil brengen is:

#crazycatladies

als jullie je zouden verbergen, het is niet meer nodig, het tijd om te schijnen, draag je titel trots, toon jouw katten, vertel je eigen unieke verhaal en geniet van de #catisfaction!

*

P.S. Waar zijn de #crazycatlads eigenlijk ?

*

- Lots of love - 

*

Herlinde 

<3

17969059123317804.jpg
17906973382511350.jpg
18119022442082015.jpg
18155141884064320.jpg
bottom of page